Таньд зөвөлгөө.
Хүнсний зүйлийг хольж хоол хийхэд амттай ч хоорондоо таардаггүй. үл зохицох хүнс гэж байдаг.
Хольж идэж болохгүй хүнснүүд.
1.Мах идсэний дараа цай уухгүй байх.
Мах ба далайн гаралтай хүнснүүд уураг ихтэй байдаг тул та махан хүнс идсэний дараа ус ууж байгаарай.Ер нь хоолны дараа их юм уух хоол шингэлт удаашруулдаг.
2. Цагаан архи архины төрлийг хийжүүлсэн (газтай ) ундаатай уухгүй байх.
Энэ хоёр хатуу зөөлөн ундааг хольж уухад ходоодонд нүүрс хүчлийн хий үүсч бөөр. элэг. ходоодонд муугаар нөлөөлж цаашилбал зүрх. тархины судсыг гэмтээдэг.
3. Шар лууванг архитай хольж хэрэглэхгүй байх.Лууванг архитай холивол шар луувангийн зөөлөн эд нь спирттэй холилдож элэгийг гэмтээх аюултай.
4. Үнээний сүүг жүржтэй хольж болохгүй.
Сүүний уураг нь жүржид агуулагдаж байгаа жимсний хүчил С амин дэмтэй холилдвол хоромхон зуур хатуурч ходоод гэмтээх шингэлтэнд нөлөөлөх аюултай.
5. Далайн гаралтай хүнсийг жимстэй хольж идэхгүй байх.Далайн гаралтай бүтээгдхүүнд уураг болон калъци шимт тэжээл их байдаг.
Хэрвээ хүчиллэг ихтэй жимстэй хольж идвэл гэдэс гүйлгэх. дотор муухайрах. хоолонд дургүй болох гм муу нөлөө их байдаг.
6. Цагаан ба улаан лууванг хольж идэхгүй байх. Цагаан лууванд маш их амин дэм С агуулагддаг. Улаан лууванд агуулагдаж байгаа чийг бамыг эсэргүүцдэг хүчил нь С амин дэмтэй харшлах нөлөөтэй.
7. Өндгийг цайнд чанаж болохгүй.
Цайнд амьд бодисын шүлт байхаас гадна хүчлийн эд агуулагдаж байдаг. Эдгээр нийлмэл эд өндөгний төмрийн элменттэй ниийлбэл ходоодны шингэцэд муу нөлөөтэй.
8. Буурцагийн ээдмийг өндөгтэй хольж болохгүй.Өндөгний уураг буурцагны ээдэм дэхь инсулин хоёр нийлбэл шим тэжээл нь алдагдана.
9.Шарсан өндөгөнд амтны охь үйхгүй байх.
Тахианы шарсан өндгөнд охь үйвэл жинхэнэ амт үнэр нь өөрчлөгдөнө.
10. Сонгиныг дүфутэй хольж болохгүй.
Дүфунд хадгалагдаж байгаа кальци сонгино дахь өвсний хүчил нийлээд өвсний хүчлийн кальци болдог.Ходоодонд муугаар нөлөөтэй шингэлт удааширна.
11. Шарсан үхрийн махыг шарсан төмстэй хольж болохгүй.Шарсан төмс болон үхрийн мах хоорондоо зохицохгүй ходоонд муу нөлөөтэй. Шингэц удааширна.
12. Лууван ба жимсийг хольж болохгүй.
Хүнсний ногоо лууванг. жимстэй холисноор янз бүрийн хүчил бий болдог.Эдгээр олон төрлийн хүчил нь ходоод гэдэсний бактерт задарч хүнд муугаар нөлөөлнө. Хүнийг таргалуулах юмуу бамбай булчирхай томруулдаг тул бүү хольж идээрэй.